Monday, May 30, 2011

Dengan Awak

Pasni cuti 3 bulan.....eemmm3x....dan 3 bulan jgk la x dpt jumpa awak.Tapi papepon sya hepi sgt2...sbb sblum cuti ni kita sempat mghabiskan mase bsama,g jalan2,mkn same2,amek gmbar sme2...ckup sronok utk mgubati rindu selama 3 bulan nnti...kita g pdg besar shopping2 sket...pastu singgah kat tempat burung unta (ostrich)... amek2 gmbr je kat stu..pastu snggah lak kat gua kelam..tp x ley masuk plak sbb ngah renovate lak..cam bese amek gmbar jela..saya pon byk amek gmbr awk jer kn..yela utk kngan..lgpon saya bknnye ade sgt gmbr awk ni.hehe..pastu slame 2 hari terakhir ni sblum awk blk..kita mkn luar kt roundabout depan gate uum jer...yela bdk2 len sume dah cuti..yg tggal pon bdk2 yg de program termasuk saya..cafe pon byk dh ttup...kita g jalan kaki je sbb bru dpt lepaskan rndu sket kn..nk lambat2kan mase..hehe.lgpon dekat je ngan kolej awk.kolej saya jauh sket ngan kolej awk..kita klua ngan rumet awk skali.x sronok la klu org tgk kita jln dua2 kan...hehe.tp saya mmg rase sronok sgt2 mse 2..sedih pon ade gak.sbb mlm ni awk blk dh...emmmm...awk blk umah makcik awk dlu kat Napoh dlm 3,4 hari pastu bru blk Kelantan..Makcik awk dtg amek dlm kul 9.30 mlm td gtu la..awk kol sya pon dtg la kolej awk jmpa pakck makcik awk..sya pon dh penah g umah diorg dh knl2 la jgk..emm rase sdh laa tp sy kan kuat.huhu..sy sedih sbb tgk muka awk yg cam nk nangis.tp awk cover2..hehe..Thanks awk sbb sudi luangkan mase utk sya,habiskan mase ngan saye,teman saya jln2...sy syg awk...InsyaAllah klu umur pnjg kita jmpa lg yer..x lame 3 bulan tu...jap je syg...sy akn tggu awk dan awk knela tggu sy gak yer...jgn lupekan saya yer...jga diri bek2..



Ni kt Padang Besar



Seram2 awak ni nk bg ostrich mkn yer...

Friday, May 27, 2011

Bezday Jiran Sebelah Bilik (VIDEO)

Malam td aku bukak FB...pastu de kawan aku ni PITSOB msg aku kat chat...die cakap hr ni bezday mmber aku..PIAN namenye...aku pon pakat2 la ngan member2 aku yg len ni nk kenekan si pian ni..aku pon p kedai bli tepung,telur n brg2 kperluan yg len laa...mcm2 stail nk pujuk budak ni klua sbb kitorg nk knekan kat tandas je sbb nnt senang nk cuci....aku ngn dak2 yg len dh lame stanby kat dlm tndas 2 tggu mgsa dtg...aku dok bancuh tepung ngan air dlm baldi..yg len de dh pegang tepung n telur nak baling kat budak pian ni...last2 die masuk gak dlm blik air 2...kitorg smbunyi kat blakg...aku dok wat2 cuci besen...padahal ngan stanby nk siram die..naseb bek die x pasan lg...pastu pian ni dok basuh muka kat singki...aku pon apelagi....bussshhhhh....haha..HEPI BEZDAY PIAN....baling telur n tepung...siram lak ngan air tepung ni...aku tgk pian dh mcm jemput2 dah...haha..lepas abis 2 kitorg cuci blk air...tggu pian abis mandi sume n mkn2 sket kat blk die...papepon thanks to PITSOB,POKLI,CHAPLIN,BAI,FOREST,PIAN SENIOR n sape2 la yg terlibat...ni de sket rakaman yg sempat aku rakam...HEPI BEZDAY SOPIAN SAIT YG KE-22

video


Thursday, May 26, 2011

Its Over

Now its OVER!! Agak2 aku leh jumpa die lg x pasni???Tp die slalu muncul dlm hidup aku r...aku bukan benci kat die tp ntah la..tp papepon skang ni die dh pergi dlm hidup aku..Its OVER!!Apekah yg dh abis ni??Hahaa....tanggal 26 MEI 2011,maka berakhirlah kesemua EXAM yg telah dijalankan di UUM ni..tiada lg untuk sem ni sbb kami sume dh nak bercuti2 selama 3 bulan oiii...xtaw pe benda nk wat kat umah tu...cari keje la nmpaknye...nk byr wet kete,moto...nk simpan utk kawen nnt..haha.Skang ni pon kat sini dh smakin sunyi dah...tp xlah sunyi sgt sbb de lg dak2 ni yg de kursus la,baksis la,intersesi laa...mcm2.aku pon msih stay kat sini lg wlaupon exam aku dh abis kelmarin lg....haha papepon SELAMAT BERCUTI KWN2...jumpa lg sem dpn...



Friday, May 20, 2011

Tentang Awak

Tentang awak?Siapa awak?x kisah la sapepon awak yg penting saya nk citer tentang awak...bolehkan???Hehe...bukan saya dah xde modal nk citer sampai saya citer ttg awak ni tapi mmg saya nk citer pasal awak lah..


Perkara-perkara tentang AWAK :




  1. Awak suka kat budak2,lagi2 kat baby yg comel2 mcm saya..hehe
  2. Suka collect no plat krete BMW yg nmpak depan mate awk
  3. Suka makan paped (makanan thai),lbh kurg cam paprik ler & suka makan Tom Yam
  4. Kalau study kat library mst blaja sorg2 (klu blaja rmai2 takut borak)
  5. Kalau nk  klua msti de kwn teman die @ klua ramai2 (bgus2,setan x hasut nnt)
  6. Awak x suka mekap2..awk ckp x original kalau mekap (kalau mekap cam badut katenye)
  7. Segan kalau org pandang die lame2 (ngan pompuan pon die dah segan apetah lg ngan laki)
  8. Kalau awk marah x lame,mrajuk pon x lame,xde mood pon kejap jer (tp kene la pujuk gak)
  9. Susah dapat penyakit trutamanya demam.Awak ckp org darah 'o' ni mmg ssh dpt pnykit
  10. Amek berat pasal org len.pastu bile rmai peminat mula la ssh nk bhgi prsaan n rasa bersalah
  11. Tak fikir sgt bab2 cinta ni (x serius) sbb x penah kapel & takut jd lupa n jauh dr Allah
  12. Slalu bgtaw walau kat org len pon " if ade jodoh, kita akan bersama,InsyaAllah"
  13. Kadang2 awak x prasan yg awak dh citer bnda yg sama kat saya.(tp saya lyn jer..hehe)
  14. Awak jadi serba salah bila ada org terasa ngan awak,pastu mula la x senang duduk n xde mood
  15. Awk belum pndai nk jaga hati & perasaan saya wlaupon sya dh dekat ngan awak
  16. Awk slalu ckp...
  • "saya x brani nk janji ape2 sbb takut xleh tunaikan"
  • "klu sy watkan awk terlalu berharap,kite leh kurgkan mesej or kol"
  • "saya mntak maaf,saya slalu wat sakitkan hti awk"
  • "jgn terlalu berharap kat saya"

Awak nak tahu x....semakin hari saya rasa smakin sayang kat awk..semakin rindu bila x jumpa ngan awk..rase dh mcm xleh nk lupekan awak smpai tbawak2 awak di alam mimpi saya.Ye laa...dah lame sya minat kat awak tp baru skang kita dah smakin rapat dan saling kenal mngenali walaupon kita satu kos yg dah 2 tahun berlalu ni..dari ikatan sebagai seorg kawan,kepada kawan yg rapat sehinggalah awk bgtaw yg saya ni someone yg special pd awk..walaupun ade kepahitan yg dialami antara kita tp sy menganggapnya sbg 1 lumrah khidupn kerana tnpa kphitan & ksedihan khdupan ini x smpurna...ape yg pnting kite kne tabah & bykkan bersabar mnempuhinya...tentang awak...bila sya nk klua ngan awk,awk msti bwk kwn awk utk teman kan??Ye saya fhm awk xkan klua berdua2 ngan sya dan saya rase bangga skali ngan awak sbb awk x mcm pompuan len..saya x kisah,saya selesa & saya gmbira ngan awk...Pastu hobi awk ni mmg pelik,awk ske collect no plat krete BMW yg awk nmpak depan mate awk pastu awk save dlm nset awk.tp kete yg lawa2 jela awk amek yer...hehe..awk minat kete 2 kn??InsyaAllah klu de rezeki lebih nnt sya akn blikan utk awak yer...kete idaman awk...Pastu awk ni pantang nmpak bdk2 kecik or baby yg comel2..awk geram cam nk cubit2 pipi baby 2 kan...kdg2 awk search kt internet cari gmbr baby2 yg comel utk wat koleksi...Awk ckp awk ske mkn nasi 'paped'...saya tpinga2 mse mula2 awk ckp 2 sbb saya bru first time dgr...yela mknan thai..saya lupe yg awk ni kturunan thailand.patut r awk comel n rmai pminat...hehe.then mase tu bru sy taw paped ni camne sbb 2 pon awk yg order mase kita mkn aritu..sedap gak la tp awk ckp umi awk wat lg sedap kn??Tomyam pon awk ske mkn gak kn...klu nak cari tmpat mkn mst awk tgk kedai yg de tulis tomyam...terus je brenti tnpa byk bunyi..hehe..Awk ckp awk x ske mekap2 yeerr...sbb awk ckp bile awk mekap muka awk cam badut...awk ske muka yg original.tp kdg2 awk try2 mekap gak kan...nmpak cam badut lg x???hehe...Time study lak,awak ske gi library..gi la rmai mne pon tp awk akn study sorg2...xleh study rmai2 nnt awk takut borak lak nnt..sy slalu nk temankan awk study tp sy pon tkut2 gak nk g sbb nnt tggu lak awk study sbb sy ni kaki borak..haha..Kalau awk marah lak or xde mood msti kejap jer..betul ckp rumet awk..hehe kantoi2..tp sy xkan biakan awk gitu jer...saya akan pujuk awk...saya nk taw mslh awk..tp awk lak asek ckp xde pape...abai kan la...klu camtu xde gunalah sy ni pd awk?tp lame2 nnt awk bgtaw gak kat sy kan...maybe mse 2 awk xnk bgtw sbb mmg dh xde mood kan...kalu hujan je awk mst ske men ujan kan..bwk payung pon cam xde payung..mmg la nikmat mndi ujan awk ni cam mndi time kecik2 dulu...em3 degilnye awk ni...pastu mula la selsema.bila exam kat dewan 2 abis ganggu org len..taw la awk 2 antibody kuat n susah nk kne pyakit..drah o yer...smpai slsema2 camni..ish3...sy risaukan awk jer..pernah skali 2 mase kite baru2 kenal..mse 2 sy soh awk anta report sbb sy kne klua mse tu de urusn...pastu time otw nk blk sy tny awk cmne report..awk ckp awk x anta lg..x larat la sbb demam..sy ckp la xpe..xyah anta,awk rehat2 jer k..sy pon snggh la kat farmasi nk bli ubt kat awk..dh nk blk 2 sy tepon awk..pastu awk ckp report dh anta la..awk x demam rupenye,sje je ckp gtu...wow sy rse cam dpermainkan lak mase 2...emmm smpi skang sy smpn ubt awk 2..emmmm ape lg yer..awak2..kita smakin lama smakin rapat..semakin rasa disayangi,dikasihi antara kita..awak selalu cakap awk xleh terlalu bg harapan kat saya sbb awk takut x dpt tunaikan.."if ade jdoh,ade la nnt...sy x brani nk janji ape2 pd awk.." itu yg slalu awk ckpkan kt sy...awak2...stp ptemuan msti ade p'pisahan dan jdoh pertemuan 2 bkn kita yg tetapkan..iye betul awk pon x tahu awk milik siapa nnt bgtu jga ngan sya.sya pon xtaw jodoh saya ngan sape nnt.tapi skurang2nya kita berusaha utk mdapatkan ssuatu bnda yg kita syg..sy berusaha utk mndapatkan awk utk sy jadikan bakal isteri sy yg sah...sbb sy syg awk..wlaupun sy sndri xtaw adkah awk bakal isteri sy nnt??kita x tahu perkara yg akan berlaku akan dtg nnt...apepon yg berlaku nnt kite kne terima hakikat qada' dan qadar Allah.kita kene tabah hadapi ujian yg Allah berikan kpd kita..Sekurg2nya kita berusaha,wat yg terbaik,berdoa byk2 dan akhirnya bru kita tawakal...kita serah segala2nya pd Allah krn Dia yg mnentukan segala2nya..'kita hanya mrancg,Allah yg mnentukan'..ayat ni slalu kite dgr kan???so skang kite kne mrancang yg terbaik yg termampu kita lakukan.sy x larang awak nk bkawan ngan sape2 pon,sy x larang awk nk watpe pon...sy xkan kongkong awak.asalkan bnda yg awak wat 2 baik.sy nk jga awk,nk jga phubungan kita ni sbb sy rasa ini tugas sy.walaupon tugas sy ni or t/jwb sy ni blom spenuhnya lg...ia akan jd spenuhnya apabila kita mngikat ikatan perkahwinan nnt iaitu t/jwb sy sbg seorg suami...InsyaAllah...emmmm sy xleh la bila awk sdh2 ni,pastu ngis2...lagi2 bile de org sakitkan hati awk.sy mcm nk cekik2 je bdk 2 kan...mcm bila kita bork2 dlm tepon,awk slalu cite psl 'die'...sy pon angguk2 jela wlaupon dh rse x slesa...'die' slalu skitkan hati awk , slalu mrh2 kat awk tp awk still lg lyn 'die'...sy geram mmg geram.mase 2 awk x pndai nk bghi prsaan awk...awk x pndai nk jga hati..iye sy mmg cmburu..iye sy taw awk nk jga hati 'die'...org len pon de prasaan gak kn.bkn sy sorg jer...xpe sy leh kawal lg prasaan sy wak...awk jgn rsaukan sy..dh sy pon xnk citer psl 'die' byk2 kat sini.sy nk cite psl awk...hehe...skang ni pon klu sehari kite x msg or kol mst rasa xleh kn???rsa x lengkap...hehe.xpe sy taw awk xmau kapel lg kn??awk nk bcinta lps kawen...mmg nikmat camtu wak...xpe sy leh tggu awk..wlaupun sblum ni sy dh penah kapel...im waiting for u.i need u in my life...stp hari sy bdoa spy kite djodohkan bsama dan mjadi suami isteri yg sah...saya nk bgtaw awk ni....saya saaayaaangg awak..




Kereta idaman awk...BMW

Tomyam
comelkan budak ni....hehe

Tuesday, May 17, 2011

My Old School

Tetibe je aku leh tringatkan skolah lame aku ni...rindu ker?mmg kompom aku rindu gile2 kat skolah ni...sebab kat skolah ni la paling byk kenangan aku kat sini..smpai aku tersenyum sorg2 (skang pon ngah tsenyum ni)..haha.Kat skolah ni la mcm2 aku dpt experience dalam hidup aku..Dulu skolah aku ni mmg x berpagar,dok kat hulu kuala sane,sng citer serba kekurgn la.dah la skolah ni dkelilingi hutan..kalah hutan Sintok.Tapi yg syoknye bile xde pagar sng nak 'fly'..hehe.Aku ni di antara pelajar yg nakal la kat skolah 2.Ade je kes2 yg sngaja aku cari masalah..skolah 2 swasta jd mcm2 la serba x kene jadinya..Kadang2 mase fly 2 sampi kitorg kene kejar ngan anjing smpai masuk longkang.Kah kah kah...mmg lawak bile tringat balik.Mandi kat 'tandas Jepun',makan megi dalam baldi ramai2 bersudukan hanger,ptg2 lepak kat blakang logi smbil wat air cicah ngan biskut cap ping pong,men bola kat atas tar sampai bdarah2 kaki,nk g toilet pon pntu leh tanggal2,kalau xde pntu sidai pakai ken tuala la jawabnyer...paling best kalau tersangkut kat dorm,biase pintu gate dah kunci ptg 2,klu trun lambat kne cek ngan ustaz nnt nahasla jawabnye...kat bawah hostel laki ialah tapak phimpunan.tiang bndera terpacak 3 kat situ.so kitorg gunakan alternatif tersebut utk turun nek asrama ble gate tkunci la.dah nmpak macam bomba dah..tapi klu tkantoi yg ni lg nahas..pndai2 cover la..penah skali kwn aku tgelincir kat tiang 2.mase 2 ujan mmg licin la..abis mulut die koyak kene kat besi yg ikat tali bendera 2...mmg mngerikan.huhu.tapi kitorg x penah serik nk gunekan bnda 2...sampai dah bengkok2 tiang 2 kitorg kerjekan...cikgu2 kat sane sume bek2 cume kitorg ni je yg jht2...hehe.Kat skolah ni penah aku jadi pengarah filem.(wat pentomen je pon)...biase la sempena hari guru mase 2,kitorg 1 geng ni wat lakonan la..Mase 2 form 5 taun 2006.Tajuk die ape kalau korg nk taw???SAMSENG JALANAN...sampai keluar kat pawagam.Ala yg filem Farid Kamil 2...die ni ciplak citer aku la.Aku yg arahkan dulu die take over lak...klu x msti filem aku msti femes kan.haha...So ble dh lame mninggalkan skolah 2 tringat lak kat member2,sorg ke sana sorg ke situ...de yg dh kawen smpai aku xdapat nk dtg majlis pkahwinan diorg.Time reunion pon ak x dtg,Raya pon lagi laa...sbb raye aku kat Terengganu sane.huhu...Aku pon study jauh kat utara sini.Skolah aku dulu kat selatan sane...Aiyaaa...takpe nnt aku dh cuti lame,leh jumpa korg sume...I will back one day




Ni la my old school


Gambar mase form 2

































Yang kat bawah ni lak gambar kitorg nasyid2 dulu...hehe


Mmg mantapkan...leh masuk akademi Nasyid x agak2??

Haaa yg ni lak gambar projek filem aku SAMSENG JALANAN...Aku pon blakon same tw...






Cikgu2 pompuan

Ngan ustaz2

Pas klua dr skolah ni,kitorg penah wat reunion kat Endau mase taun 08/09 gtu la...aku pon x ingt mane tp sedey ler bpe org je yg dpt dtg.Yg dtg aku kompom2 la kan...Mok,Amin,Bagong,Sidek,Pojat,Sam...2 je kot.Nek van mase 2 gerak dr Simpang Renggam,Johor sbb ktorg kumpul kat umah 'Mok'.